Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar női kosárlabda képes leírás - Kosárlabda.tlap.hu
részletek »

Magyar női kosárlabda - Kosárlabda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kosarlabda.tlap.hu » Magyar női kosárlabda
Keresés
Találatok száma - 8 db
BEAC

BEAC

Szakosztályunk létét semmi nem veszélyezteti. Felnőtt csapatunk továbbra is a legfelsőbb osztályban az NBI/A csoportjában indul, melynek utánpótlását az elmúlt évek gyakorlatát folytatva saját nevelésű játékosainkból kívánjuk biztosítani. Ezért foglalkozunk utánpótlás-neveléssel, melyen továbbra sem kívánunk változtatni! A napvilágra került pletykák minden alapot nélkülöznek, néhány rosszindulatú ember fantáziájának szüleménye. A szakmai célokat a jövőben is a szakosztály szakmai vezetése kívánja kitűzni és legjobb tudása szerint megvalósítani. Emellett fontos feladatunknak tekintjük, hogy a nálunk sportoló gyerekek jó közösségben fejlődjenek és megfelelő erkölcsi útmutatást kapjanak. Tehát augusztustól továbbra is várjuk csoportjainkba a kosárlabdázni vágyó lányokat.

Cegléd

Cegléd

A Ceglédi EKK csapata 2004-ben az NB. II. Keleti Csoportjának megnyerésével harcolta ki az NB. I. B. csoportjában való indulás lehetőségét. A 2004/2005-ös idényben a Ceglédi EKK lányai megkapaszkodtak az NB. I. B csoportjában, elkerülve a kieső, utolsó helyet. Ezen évad sikerei arra sarkalták az egyesület vezetőit, hogy keresse a továbblépés lehetőségeit. Ezért 2005 nyarán az ország egyik legelismertebb kosárlabda edzőjét, Földi Sándort szerződtette az egyesület vezetőedzőjének. Mivel a nemzeti bajnokság első osztályában való részvételhez egyidejűleg 5 korosztályos (junior, kadett, serdülő, gyerek és kenguru) csapatot kell indítani és versenyeztetni, ezért szükségessé vált a kosárlabdázás városi alapjainak kiszélesítése, az iskolákban folytatott alapképzés. Ehhez önálló utánpótlásedző (Krivacevic Dragoljub) szerződtetése is szükségessé vált. Az új edzőpáros 2005 nyarán nagy lelkesedéssel látott munkához, melynek hamarosan széles körűen jelentkeztek a hatásai.

Győri Kosárlabda Club

Győri Kosárlabda Club

Az első kosárlabdához hasonló játékot a dél-amerikai bennszülött népek játszották. Egy nehéz golyót kellett a hét (!) méter magasra helyezett kőgyűrűbe bedobni. Mivel ez nem volt könnyű feladat, egy-egy mérkőzés gyakran órákig is elhúzódott, és a játék az első 'kosárig' tartott. Ezt követően a nézők szinte azonnal eltűntek a helyszínről, ugyanis a győztes kosár szerzője - az akkori szabályok szerint - igényt tarthatott a 'szurkolók' értékeire. Győri Kosárlabda Club De volt más furcsasága is ennek a játéknak. Azt, aki a játék során nem küzdött teljes erőbedobással, a mérkőzés végén feláldozták és megölték. Csak remélni tudjuk, hogy Rátgéber László, az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya nem innen merít ötleteket...

Kanizsai DKK

Kanizsai DKK

Kanizsai Diák Kosárlabda Klub hivatalos honlapja. Kanizsai DKK csapatának utánpótlás nevelő egyesülete játékosai. Kanizsai dkk csapatának nemzetközi részvéte leegendás trendkövető klub ! Izgalmas és érdekes kosárlabda játékal varunk fiúknak és lányoknak.

MiZo Pécs

MiZo Pécs

PVSK kosárlabda női szakosztály története az 40-es, 50-es években 1946. öszétől a PVSK női csapata a Kerületi Bajnokságban szerepelt, de előzőleg részt vett a vidék bajnokság küzdelmeiben is. 1946. július l2. PVSK-DVSC 24:20. PVSK: Morvay 10, Bencze 8., Pintér 6, Meggyes és Zsibrok 2-2. 1946. július 20. PVSK-PMSC 19:12. PVSK: Morvay 5. Bencze, Buray 2, Zsibrik 4 és Meggyes. PVSK-PKSE 35:16. PVSK Morvay 8, Bencze 14, Burai 2, Zsibrok 3, Pintér 4 és Meggyes 4 összeállításban játszott és továbjutott, de eredményt a további mérkőzéseken nem ért el. 1947. július 12. Budapest-Vidék mérkőzésre készülve az edzőtáborba meghívást kapott a PVSK-ból Morvay, Bencze és Zsibrok. A PVSK megnyerte a Területi Bajnokságot és bejutott az NB II-be. Az 1947/48. évi bajnokságban legtöbbször a csapat Bencze, Pintér, Csordás, Zsibrok, Somorjai összeállításban játszott. 1948/49. A PVSK (P. Lok.) női kosárlabda csapata veretlenül nyerte meg az NB II. nyugati csoport bajnokságát, Bencze Réka, Zsibrik Katalin, Arató Gyuláné, Pintér Eta, Meggyes Emilia, Burai Márta, Somorjai Etel, Bernát lrén.

MKB-Euroleasing Sopron

MKB-Euroleasing Sopron

A kosárlabda csapatot működtető gazdasági társaság neve: Raabersport Kft. Friss kosárlabda hírek itthonról és külföldről mérkőzések összefoglalói.A nyár eddig eltelt időszakában MKB Sopron csapatánál gőzerővel folyt a munka a bajnokság előkészítésével.

Szeviép-Szeged

Szeviép-Szeged

Felhőtlen jó hangulatban ünnepelte a Szeviép-Szeged csapata a 2008-09-es szezon végét május első szombatján a domaszéki Rózsakert vendéglőben. A csapat tízéves történetének legjobb bajnoki idényét zárta idén az ezüstérem megszerzésével. Az elnökség valamennyi tagja, így a Szeviép Zrt. részéről Baranyi Sándor, a város részéről Solymos László alpolgármester, az egyetem képviseletében pedig dr. Szabó Gábor rektor köszönte meg a lányok kiemelkedő munkáját, azt, hogy a meglévő bajok, problémák és hullámvölgyek ellenére is hatalmas örömet szereztek a második hely kivívásával. Donkó Orsolya Thékesné Cili néninek és Méhes Gábornak is köszönetet mondott önzetlen munkájukért.

Szolnoki Női Kosárlabda Klub

Szolnoki Női Kosárlabda Klub

Üdvözlünk a szolnoki női kosárlabda csapat honlapján! Nagyszünet után az összeszedettebben játszó hazai alakulat továbbra is a kezében tartotta a meccs irányítását, kisebb megingásoktól eltekintve ekkor még az történt a pályán, amit Vardáék akartak.

Tuti menü