Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar kosárlabda csapatok képes leírás - Kosárlabda.tlap.hu
részletek »

Magyar kosárlabda csapatok - Kosárlabda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kosarlabda.tlap.hu » Magyar kosárlabda csapatok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Albacomp

Albacomp

Az Alba Regia Sportcentrum Székesfehérvár történelmi belvárosának peremén található, forgalmas útvonalak találkozásánál. A csarnok építésétől (1978) kezdve az Alba Regia Sport Club otthona. Ebből fakadóan elsősorban a klub szakosztályainak megfelelően épült és hasznosul jelenleg is. A 650 m2-es küzdőtér a kézilabda kivételével bármilyen teremsport űzésére alkalmas (kosárlabda, kispályás foci, röplabda, asztalitenisz stb.). A sportcentrumban 4 sávos automata tekepálya, 1db 350 m2-es és 1db 100 m2-es kondicionálóterem áll a sportolni vágyók rendelkezésére szakképzett edzői gárda segítségével. A sportban elfáradtak részére kutúrált, sportkörnyezetbe illő kávézó nyújt további kellemes kikapcsolódást. A sportcsarnokban 1400 ülőhely van, de pl. koncert, vagy más színpadot igénylő műsor esetén a küzdőtéren további 1000 néző helyezhető el. A sportcsarnokban rendszeresen neves művészek, együttesek lépnek fel. A küzdőtér kiválóan alkalmas bálok, fogadások, sok embert megmozgató ünnepélyes rendezvények, vállalati összejövetelek megtartására. A sportcentrum környezetében több parkoló található, a vizesblokkok mennyisége és rendezettsége 2-3 ezer vendég kultúrált kiszolgálását teszi lehetőv.

BC Körmend

BC Körmend

'Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni.'

Beszterce KK

Beszterce KK

Beszterce KK portál,Ezen erényeket az Egysület vezetősége is magáénak mondhatja. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a Beszterce kosárlabda Klub végre felkerüljön a 21. század információs szupersztrádájára. Kiemelt feladatunknak tekintjuk a kosárlabda társadalom szereplőivel való párbeszédet, az egysülettel kapcsolatos hírek, eredmények és egyéb fontos események, pontos, gyors és részletes közlését szurkolóink felé.

Budapesti Honvéd

Budapesti Honvéd

A Budapesti Honvéd kosárlabda szakosztályának honlapja, Megjelent kosárlabda Európa-bajnokunk, Zsíros Tibor könyve, Kosárarany címmel, amely rengeteg érdekességet és információt tartalmaz a kosárlabda történetéről, külföldi és hazai történelméről. A könyv megvásárolható a Kosárvarázs Alapítványnál.

Kaposvári KK

Kaposvári KK

Orosz László egy évet hosszabbított a kaposváriakkal Újabb játékos hosszabbított szerződést a Kaposvári KK együttesénél. Az NB I/A-csoportos somogyi férfi kosárlabdacsapatban folytatja pályafutását az egykori válogatott Orosz László. A 38 éves, 206 cm magas center egy évre szóló szerződést írt alá, ezzel már hét fősre bővült a kaposváriak felnőtt játékoskerete. Az elmúlt szezon kellemes meglepetését szolgáltatta a Kaposvári KK együttesében Orosz László, aki korelnökként irányíthatja majd fiatalabb csapattársait a 2009/2010-es bajnokságban. Huszonnégy alapszakasz mérkőzésen 13,5-es pontátlagot ért el, emellett 5,2 lepattanó volt a mérlege. Különösen előbbi érték figyelemre méltó, hiszen 2007/2008-ban ennek felét érte csak el. Idén az alsóházi rájátszás öt meccsén 18,2-es pont és 5-ös lepattanó volt az átlaga.

MOL Szolnok

MOL Szolnok

A honi kosárlabda élet fellegvárának legnépszerűbb sport klubja, a többszörös Magyar Bajnok és Magyar Kupagyőztes Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub. A magyar férfi kosárlabda bajnokság, többszörös Magyar Kupa győztes.

PVSK Panthers

PVSK Panthers

Az elsők között van a pécsi férfi kosárlabda, amely élvonalbeli szereplő volt, és talán a leghosszabb múlttal is rendelkezik ilyen téren. Közel fél évszázad a legmagasabb osztályban, ebből 41 év a PVSK révén, bár érmet a Matáv Pécs szerzett a legjobbak között. Válogatottak sorát adta a PVSK, és masszív középcsapatként nemegyszer bajnoki címről döntött egy-egy szezonban. A közel hatvanéves múlt teljes részletességig nem tárgyalható, de néhány érdekes részletet felvillantanánk. A legmagasabb osztályba a második világháborút követően megszervezett első bajnokságban sikerült feljutni a területi bajnokságban elért második hely, majd a vidékbajnoki holtversenyes első hely révén. Ekkor még a 35-26-ra (Budapesti Mávag elleni győzelem) végződő mérkőzések pontgazdagoknak számítottak, és masszív megyei rivális is volt a PEAC 'személyében'. 1949-ben második lett a PVSK a Magyar Vasutas Országos Kosárlabda Bajnokságban, Lovrics és Iflinger vasutasválogatottak lettek. 1950-ben a meghatározó játékosok megkapták a behívójukat, és a meggyengült keret nem tudta kiharcolni a bentmaradást. A kor néhány játékosa: Iflinger, Kapusi, Szekeres, Sándor, Szamosi, Lovrics, Goda, Masszi.

Soproni MAFC

Soproni MAFC

Az NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság 2015/2016-es kiírásának döntőjében a Nyugat-magyarországi Egyetem együttese, a Smafc- Nyme és a Wamsler SE-Salgótarján mérkőztek meg a bajnoki címért. Az első meccset 2009. május 9-én rendezték a nógrádiak otthonában, ahol egy nagyon rossz első perc megpecsételte az egyetemiek sorsát (98-86). A második összecsapás rég nem látott teltházat és hangulatot hozott.

Soproni sÖrdögök

Soproni sÖrdögök

Mint mindenütt, nálunk is zajlik a jövés-menés. Csapatunkhoz eddig három játékos - Molnár András, Pojbics Szabolcs, Szabó Zsolt - érkezett, és ami biztos: három kosaras távozik. Az már régóta köztudott, hogy Körtélyesi Gergelyre 'lecsapott' a Paks, s a napokban derült ki, hogy a népszerű csapatkapitány, Boldizsár Ferenc mellett a saját nevelésű Vesztergom Zsolt is távozik. Ami új hír lehet szurkolóink számára, hogy a vezetőség megegyezett szerződése egy évvel történő meghosszabbításáról fiatal bedobóval, Halmai Tamással. A dolgok alakulásával, elsősorban a távozások hátterével kapcsolatban faggattuk Bokor Ákost, klubunk ügyvezetőjét.

Hirdetés
Szent Pál Akadémia FC Kosárlabda Szakosztály

Szent Pál Akadémia FC Kosárlabda Szakosztály

A Szent Pál Akadémia FC férfi kosárlabda csapatának története valamikor 2000 előttre nyúlik vissza. Páran a ?hites? baráti társaságból elkezdtünk eljárogatni hetente egyszer kosarazni, csak azért, hogy a tagjainkat egy kicsit megmozgassuk, na meg persze azért, hogy kedvenc sportunkat űzhessük egy kicsit. Nem sok idő elteltével felmerült az igény, hogy a tudásunkat másokéval is összemérjük, így 2001 őszén beneveztünk a Budapest Bajnokságba. 2017-ben a férfi csapat az NB2 Közép A csoportban szerepel sikeresen a csoport élvonalában. Felnőtt női csapatunk, Ajka néven, az amatőrt női NB1 nyugati csoportjában első, ismerkedő szezonját tölti, szintén a rangsor első harmadában. A szakosztálynak több utánpótlás csapata szerepel különböző korosztályos bajnokságokban. A 2016 nyarán elindult új utánpótlás programunk eredményeként, Ajkán is több korcsoportos csapatot tudtunk a bajnokságokba nevezni.

ZTE-KK

ZTE-KK

Biztosan az idei nyáron is sok remek kosarassal fog gyarapodni a ZTE állománya. Zalaegerszegi ZTE magyar női és férfi kosárlabda fellegvára többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, Eurochalange elődöntős csapat.

Tuti menü